Ανδρολογος-Ουρολογος

ΓΕΝΙΚΑ

Στην Ελλάδα, δυστυχώς αυξάνει ραγδαία ανά έτος ο αριθμός των ανδρών, οι οποίοι εμφανίζουν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας. Σύμφωνα με στοιχεία, σήμερα περισσότεροι από 400.000 άνδρες, στην χώρα μας, αντιμετωπίζουν πρόβλημα στύσης. Επιπρόσθετα, τα στατιστικά στοιχεία είναι δυσοίωνα, καθώς σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία το πρόβλημα θα πολλαπλασιαστεί, καθώς περισσότεροι από 43 εκατομμύρια άνδρες στην Ευρώπη και εκατοντάδες χιλιάδες στη χώρα μας αναμένεται να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία μέχρι το 2025.

ενεργός σεξουαλική ζωή οδηγεί σε ποιοτικότερο χρόνο ζωής γεγονός που καταδεικνύει την αναγκαιότητα λύσης του προβλήματος. Την στιγμή μάλιστα που ο σύγχρονος Ανδρολόγος διαθέτει αρκετά όπλα στην φαρέτρα του για την επιτυχημένη αντιμετώπισή του. Μία από τις δυνατότητες είναι και η πεϊκή πρόθεση. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία περισσότεροι από 100 άνδρες την ημέρα σε ολόκληρο των κόσμο προχωρούν στην τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης . Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών που έχουν τοποθετήσει πεϊκή πρόθεση είναι τα 65 χρόνια (κυμαίνεται μεταξύ 40 ο νεότερος και 78 χρόνων ο μεγαλύτερος).

Τι είναι η Πεϊκή Πρόθεση;

Η πεϊκή πρόθεση είναι μια συσκευή η οποία τοποθετείται στο πέος του πάσχοντα με σκοπό την αποκατάσταση της στυτικής δυσλειτουργίας. Προσφέρει μόνιμη και οριστική λύση στο πρόβλημα της στύσης. Για να αναληφθούμε πως λειτουργεί η πεϊκή πρόθεση θα παραθέσουμε λίγα στοιχεία της ανατομίας του πέους. Το πέος αποτελείται από δυο «κυλίνδρους» από ειδικό ιστό (στυτικό ιστό), τα οποία ονομάζονται σηραγγώδη σώματα και ένα σώμα ακόμη που περιβάλει την ουρήθρα και λέγεται σπογγιώδες σώμα.

Στην διάρκεια της στύσης, τα σηραγγώδη σώματα γεμίζουν με αίμα, διογκώνονται και σκληραίνουν.  Ενώ, στον άνδρα με στυτική δυσλειτουργία τα σηραγγώδη σώματα δεν πληρούνται πλήρως από αίμα με αποτέλεσμα είτε να είναι τελείως χαλαρά ή να εμφανίζουν διάφορες διαβαθμίσεις σκληρότητας.  Η πεϊκή πρόθεση έρχεται να καλύψει το κενό αυτό και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Η πεϊκή πρόθεση αποτελείται από τρία τμήματα, τους δύο κυλίνδρους, την αντλία και την δεξαμενή νερού όπως παρατηρείται στις ακόλουθες φωτογραφίες.

Η λειτουργία της πρόθεσης είναι καθαρά υδραυλική. Η στύση επιτυγχάνεται με την πλήρωση των κυλίνδρων με νερό, που υπάρχει μέσα στη δεξαμενή και γίνεται με την πίεση της αντλίας που έχει τοποθετηθεί στο όσχεο. Αντιστρόφως, η πρόθεση απενεργοποιείται πιέζοντας παρατεταμένα το κάτω μέρος της αντλίας, με αποτέλεσμα το νερό από τους κυλίνδρους να επανέρχεται στη δεξαμενή και το πέος να χαλαρώνει. Οi πεϊκές προθέσεις εξασφαλίζουν ικανοποιητικό λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα, καθώς προσομοιάζουν τα χαρακτηριστικά της φυσιολογικής στύσης και χάλασης του πέους.

Χειρουργική τοποθέτηση

Η πεϊκή πρόθεση τοποθετείται με επέμβαση από τον εξειδικευμένο Χειρουργό Ανδρολόγο. Πρόκειται για μία απλή και σύντομη επέμβαση διάρκειας 60’, μέσω μιας πολύ μικρής τομής, 2-3 εκατοστών. Πραγματοποιείται με ραχιαία αναισθησία (από την μέση και κάτω). Όλα τα τμήματα τοποθετούνται εξ’ ολοκλήρου εσωτερικά κατά μήκος του πέους και στην περιοχή του οσχέου, ώστε να μην γίνεται αντιληπτή η πεϊκή πρόθεση. Ο ασθενής επανέρχεται στις καθημερινές του δραστηριότητες από την επόμενη κιόλας μέρα. Αλλά η πλήρης ενεργοποίησή της γίνεται μετά από τριάντα ημέρες.

Η πεϊκή πρόθεση προσφέρει:

Μόνιμη λύση στο πρόβλημα στύσης

• Ο ασθενής με το πάτημα ενός μικρού κουμπιού μπορεί να έχει στύση όποτε θέλει , χωρίς καμία προετοιμασία και καθόλου άγχος

• Διατήρηση της στύσης για όσο χρόνο επιθυμεί ο άνδρας

• Η πεϊκή πρόθεση δεν είναι ορατή και αντιληπτή, από την σύντροφο είτε το πέος βρίσκεται σε στύση, είτε σε χαλάρωση

• Η υδραυλική  πεϊκή πρόθεση εμποτίζεται με ειδικά αντιβιοτικά και έτσι μηδενίζεται ο κίνδυνος λοίμωξης

• Είναι ιδανική και για διαβητικούς και παραπληγικούς

• Αποφεύγεται η συνεχής οικονομική επιβάρυνση για την αγορά ακριβών φαρμάκων και ενέσεων

• Η εκσπερμάτιση και ο οργασμός γίνονται φυσιολογικά

• Υψηλό ποσοστό ικανοποίησης των ανδρών, το οποίο αγγίζει το 93% !

Τα πλεονεκτήματα αυτά, καθημερινά οδηγούν όλο και περισσότερους άνδρες στη μόνιμη αντιμετώπιση του προβλήματος της στυτικής δυσλειτουργίας με την τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης.

Στο παρακάτω βίντεο παρακολουθούμε τον τρόπο λειτουργίας της Πεϊκής Πρόθεσης σε μορφή Animation