Ανδρολογος-Ουρολογος

ΝΕΑ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας χωρίς φάρμακα!!!

Η σεξουαλική υγεία αποτελεί δικαίωμα του κάθε ανθρώπου. Δικαίωμα στον αυθορμητισμό, στη σεξουαλική απόλαυση και στην υγιή σεξουαλική ΖΩΗ. Ο άνδρας, από την εφηβική αφύπνιση ως το τέλος της ζωής του μπορεί να λειτουργεί σεξουαλικά, τόσο με ψυχική συμμετοχή όσο και με σωματική ανταπόκριση. Ασφαλώς ο βιολογικός κύκλος με την πάροδο των χρόνων εμφανίζει διαφοροποιήσεις ως προς τη συχνότητα και τον αριθμό των επαφών. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αναστέλλεται η σεξουαλική δραστηριότητα ενός άνδρα που ψυχικά επιθυμεί τον ερωτικό του σύντροφο. Το τέλος της σεξουαλικής ζωής ΔΕΝ οριοθετείται ηλικιακά

Σήμερα, η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί, πλέον, το μεγαλύτερο και πιο συχνό πρόβλημα της σεξουαλικής ζωής του άνδρα. Το 52% των ανδρών μεταξύ 40-70 ετών εμφανίζουν κάποια μορφή στυτικής δυσλειτουργίας. Η συχνότητα της διαταραχής αυξάνει με την ηλικία, λόγω της αύξησης της συχνότητας διαφόρων συνοδών παθήσεων. Η στυτική δυσλειτουργία επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής πολλών ανδρών και κατ΄ επέκταση την ζωή πολλών ζευγαριών

Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα, περίπου 500.000 άνδρες αντιμετωπίζουν μόνιμα ή παροδικά προβλήματα στύσης. Ενώ περισσότεροι από 400 εκατομμύρια άνδρες παγκοσμίως πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία και στο μέλλον ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά. Ωστόσο με τις νεώτερες τεχνικές το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπισθεί ΕΠΙΤΥΧΩΣ.

ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΠΕΟΥΣ – ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΥΣΗΣ

Για να κατανοήσουμε καλύτερα το φαινόμενο της στύσης θα παραθέσουμε κάποιες ανατομικές πληροφορίες. Το πέος αποτελείται από δυο «κυλίνδρους» από ειδικό ιστό (στυτικό ιστό), τα οποία ονομάζονται σηραγγώδη σώματα και ένα σώμα ακόμη που περιβάλει την ουρήθρα και λέγεται σπογγιώδες σώμα.

Στην διάρκεια της στύσης, τα σηραγγώδη σώματα γεμίζουν με αίμα, διογκώνονται και σκληραίνουν. Ενώ, στον άνδρα με στυτική δυσλειτουργία τα σηραγγώδη σώματα δεν πληρούνται πλήρως από αίμα με αποτέλεσμα είτε να είναι τελείως χαλαρά ή να εμφανίζουν διάφορες διαβαθμίσεις σκληρότητας.

Τα αγγειακά προβλήματα να αποτελούν το 70% των αιτιών οργανικής στυτικής δυσλειτουργίας. Εμφανίζονται είτε σε μείωση της φυσιολογικής ροής αίματος ( ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ) είτε σε αδυναμία εγκλωβισμού του αίματος μέσα στα σηραγγώδη σώματα (ΦΛΕΒΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ), λόγω βλαβών στο αγγειακό δίκτυο του πέους.

ΚΡΟΥΣΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ – ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Πρόκειται για μια επαναστατική και πρωτοποριακή μέθοδο αντιμετώπισης της στυτικής δυσλειτουργίας αγγειακής αιτιολογίας. Τα κρουστικά κύματα προκαλούν νεοαγειογένεση στο πέος. Δηλαδή δημιουργούνται νέα αγγεία στο πέος τα οποία αντικαθιστούν τα καταστραμμένα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της αιματικής ροής στο πέος. Βασίζεται σε αντίστοιχη θεραπεία που πρώτοχρησιμοποιήθηκε το 2005 για τη θεραπεία της ισχαιμίας του μυοκαρδίου της καρδιάς.

Σχηματική παράσταση εφαρμογής των κρουστικών κυμάτων στο πέος με αποτέλεσμα την αγγειογένεση!

O σύγχρονος Χειρουργός Ανδρολόγος-Ουρολόγος μπορεί, επιτέλους, να προτείνει μία ολοκληρωτική λύση του προβλήματος. Τα κρουστικά κύματα είναι γεγονός και μπορούν να αλλάξουν την ερωτική ζωή τόσο του άνδρα όσο και της συντρόφου του.

« Αποτελεί την μοναδική θεραπεία που αντιμετωπίζει την αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας και όχι το σύμπτωμα!!! »

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η θεραπεία γίνεται με εφαρμογή κρουστικών κυμάτων στο πέος, μέσω της συσκευής παραγωγής κρουστικών κυμάτων. Η συσκευή εκπέμπει τοπικά χαμηλής έντασης κρουστικά κύματα. Τα κρουστικά κύματα είναι ηλεκτροϋδραυλικά κύματα. Τα κύματα μεταφέρονται στο πέος και επικεντρώνονται στη περιοχή των σηραγγωδών σωμάτων. Απαιτείται συγκεκριμένος αριθμός κρουστικών κυμάτων για την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Η θεραπεία έχει ένδειξη σχεδόν αποκλειστικά σε ασθενείς που το πρόβλημα της στύσης έχει αγγειακή αιτιολογία. Αν η στυτική δυσλειτουργία είναι άλλης αιτιολογίας ΔΕΝ μπορεί να προσφέρει σημαντικό όφελος.

Για τον λόγο αυτό πριν την έναρξη της θεραπείας απαιτείται ένα triplex αγγείων πέους και συχνά ένα συγκριτικό στο τέλος της θεραπείας

Η θεραπεία εστιάζεται σε συγκεκριμένα σημεία του πέους.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Η θεραπεία διαρκεί 6 εβδομάδες και το τελικό αποτέλεσμα εκτιμάται την 7η εβδομάδα. Υπάρχουν δύο θεραπευτικά πρωτόκολλα ανάλογα με την περίπτωση και την βαρύτητα του προβλήματος. Στο πρώτο πραγματοποιούνται 12 συνεδρίες. Συγκεκριμένα, οι θεραπευτικές συνεδρίες εφαρμόζονται 2 φορές την εβδομάδα. Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι περίπου 15 λεπτά. Ενώ στο δεύτερο, 6 συνεδρίες, 1 εβδομαδιαίως για 6 εβδομάδες.

Η θεραπεία εστιάζεται σε συγκεκριμένα σημεία του πέους.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ

• Θεραπεύει την αιτία, ΟΧΙ μόνο το σύμπτωμα

Προάγει τον Αυθορμητισμό και τη φυσική σεξουαλική ζωή

ΔΕΝ χρειάζεται αναισθησία

ΔΕΝ είναι επεμβατική μέθοδος

• η μέθοδος είναι εντελώς ανώδυνη

• έως σήμερα ΔΕΝ έχουν εμφανιστεί παρενέργειες

• ελπίδα σε χρόνιους πάσχοντες, εφαρμόζεται σε καρδιοπαθείς και σακχαροδιαβητικούς

Ιδιαίτερα σημαντικό να αναφέρουμε ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη μετά από ριζική προστατεκτομή, προσφέροντας μία σημαντική λύση της στυτικής δυσλειτουργίας!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Σύμφωνα με αποτελέσματα μελετών που έχουν δημοσιευτεί στα πιο έγκριτα διεθνή Ουρολογικά περιοδικά, στους ασθενείς που υποβλήθηκαν στη θεραπεία με κρουστικά κύματα παρατηρήθηκε : • αύξηση της αιματικής ροής στο πέος κατά 140% • βελτίωση στο ειδικό ερωτηματολόγιο της στυτικής λειτουργίας (IIEF ED domain) κατά 55%. • το 80% των ασθενών που συμμετείχαν στη μελέτη διέκοψαν τη λήψη φαρμάκων για τη στύση μετά τη θεραπεία, αφού το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

αύξηση της αιματικής ροής στο πέος κατά 140%

βελτίωση στο ειδικό ερωτηματολόγιο της στυτικής λειτουργίας (IIEF ED domain) κατά 55%.

• το 80% των ασθενών που συμμετείχαν στη μελέτη διέκοψαν τη λήψη φαρμάκων για τη στύση μετά τη θεραπεία, αφού το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Σε ποιούς άνδρες εφαρμόζεται με επιτυχία:

αύξηση της αιματικής ροής στο πέος κατά 140%

Επιπλέον, στις περιπτώσεις σοβαρού βαθμού αγγειακής στυτικής δυσλειτουργίας, όπου δεν υπήρχε ανταπόκριση στην φαρμακευτική θεραπεία, τα κρουστικά κύματα είτε βελτιώνουν τη στύση είτε βελτιώνουν την ανταπόκριση στα φάρμακα.

Επιπρόσθετα, υπάρχει μεγάλο ποσοστό ανδρών που ενώ δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα, παρ’ όλα αυτά θα ήθελαν μια καλύτερη ποιότητα στη στύση τους – μια “στυτική ανανέωση“.

Έτσι, ιδανική επιλογή αποτελούν τα κρουστικά κύματα καθώς τονώνεται, όχι μόνο η στύση αλλά και η “αυτοπεποίθηση” του άνδρα. Φαίνεται, λοιπόν, πως η εφαρμογή των κρουστικών κυμάτων έχει γρήγορα θεραπευτικά αποτελέσματα που διαρκούν. Ακόμα κι αν το πρόβλημα επανέρθει, η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος των παρενεργειών!