Ανδρολογος-Ουρολογος

ΟΡΙΣΜΟΣ

Χαλινός είναι μια πτυχή δέρματος στην κάτω επιφάνεια του πέους που ενώνει την βάλανο (κεφαλή του πέους) με το δέρμα του πέους (το «πετσάκι»).

Ο βραχύς χαλινός είναι πιο κοντός (βραχύς) από το φυσιολογικό και σαν συνέπεια έχει να έλκει την βάλανο προς τα εμπρός κατά την στύση ή να μην επιτρέπει την πλήρη αποκάλυψη της βαλάνου.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ

Πρόκειται για ένα εκ γενετής πρόβλημα. Δεν συμβαίνει σε όλους τους άνδρες αλλά σε ένα σημαντικό ποσοστό. Γίνεται αντιληπτό κυρίως την περίοδο της εφηβείας, με την έναρξη της σεξουαλικών επαφών.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Συνήθως υπάρχει δυσκολία κατά την αποκάλυψη της βαλάνου. Προκαλεί πόνο  κατά τη σεξουαλική επαφή και είναι πολύ πιθανό να προκληθεί μερική ή πλήρης ρήξη του χαλινού με αποτέλεσμα έντονη αιμορραγία και ακόμη μεγαλύτερο πόνο. Πολλοί άνδρες εμφανίζουν έντονη ευαισθησία της βαλάνου λόγω της μη αποκάλυψης της βαλάνου επί σειρά ετών ενώ και η υγιεινή της περιοχής καθίσταται προβληματική. Κατά τη στύση το πέος κάμπτεται προς τα κάτω και εμπρός, λόγω έλξης από το βραχύ χαλινό. Σε ένα ποσοστό ο βραχύς χαλινός ευθύνεται για πρόωρη εκσπερμάτιση.

ΣΥΣΤΑΣΗ: Είναι προτιμότερο να προβείτε σε πλαστική χαλινού για να αποφύγετε την πιθανότητα ρήξης καθώς και την πιθανότητα μελλοντικά να απαιτηθεί να κάνετε περιτομή γιατί ενδεχομένως η πλαστική του χαλινού δεν θα λύσει οριστικά το πρόβλημα, αν δεν πραγματοποιηθεί εγκαίρως. Ο καταλληλότερος χρόνος είναι πριν την έναρξη των σεξουαλικών επαφών.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

1. Αναίμακτος και ανώδυνος τρόπος,

2. Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία,

3. Δεν απαιτείται νοσηλεία σε Νοσοκομείο,

4. Δεν τοποθετούνται ράμματα,

4. Παρέχει το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα,

4. Ο άνδρας επανέρχεται άμεσα στην εργασία του, την ίδια ημέρα,